Rețele de socializare

Diaspora

ITALIA: Furt de zeci de mii de euro. O moldoveancă, o italiancă și o bulgăroaică au furat parfumuri din duty free

O moldoveancă în vârstă de 23 de ani, împreună cu o italiancă și o bulgăroaică care lucrau în magazinul duty free de parfumuri de la aeroportul „Guglielmo Marconi” din Bolognia, au furat parfumuri și cosmetice în valoare totală de aproximativ 40 mii de euro.

Publicat

Timp de două luni tinerele au furat parfumuri, creme și cosmetice din lanțul de magazine unde acestea lucrau. Bunurile erau păstrate acasă la italiancă, pe care acestea ulterior le vindeau pe piața neagră.

După ce au văzut că o bună parte din marfă a dispărut ca din senin, administratorii magazinului au anunțat poliția, iar aceștia le-au suspectat pe angajatele care lucrau acolo.
Polițiștii au deschis o anchetă, iar în ajun de 8 martie, în acord cu managerii, magazinul a fost aprovizionat cu parfumuri și testere, iar inculpatele au căzut în capcană. La terminarea programului, angajatele au fost oprite de oamenii legii, care au găsit în gențile lor, produsele pe care le-au furat imediat după aprovizionare.

Astfel, după două luni de investigații, polițiștii au dat de urma bunurilor dispărute. Aceștia au găsit acasă la italiancă o adevărată parfumerie.

Polițiștii au ridicat sute de sticle de parfum și cosmetice evaluate la 40 mii de euro. Cele trei vânzătoare au fost puse sub acuzație pentru furt agravat și își riscă locul de muncă.


STIRILOCALE.MD


Diaspora

/FOTO/Moldovean reținut de poliția de la Milano

Bărbatul a fost surpins de oamenii legii în timp ce spărgea un automobil. În speranța de a fugi de poliție el a provocat un accident rutier.

Publicat

S-a dus în Italia pentru a fura, și nu pentru a munci. Este cazul unui moldovean care recent a ajuns pe mâna poliției italiene după ce a încercat să spargă o mașină. Totul s-a întâmplat pe o stradă din Milano. Potrivt forțelor de ordine, conaționalul nostru a fost zărit scotocind într-o mașină parcată în timp ce doi indivizi stăteau la pândă.

După care, acesta ar fi părăsit automobilul și a urcat la volanul unui alt autoturism. Însă, imediat cum și-a dat seama că este urmărit tânărul a încercat să fugă, dar a ajuns cu vehiculul într-o cabină telefonică. Ulterior, el a fost imobilizat și încătușat. În portbagajul mașinii sale au fost găsite ami multe accesorii pentru automobile printre care și volanul unui autoturism care a fost spart recent.

Cercetările pe caz continua.Citește mai departe

Diaspora

Moldovean din Italia, prins cu un ceas furat

Un moldovean de 36 de ani a fost reținut de carabinieri la Roma, Italia, acesta fiind învinuit de furt dintr-un magazin.

Publicat

Potrivit presei locale, moldoveanul nu ar avea un loc permanent de trai, iar acesta ar mai fi fost tras la răspundere anterior pentru diverse abateri de la lege, transmite Știri.md.

Suspectul ar fi pătruns într-un magazin de unde a furat un model de ceas în valoare de 220 de euro.

Ulterior, acesta a fost observat de carabinieri, bărbatul având un comportament suspect.


Moldoveanul a fost încătușat chiar la fața locului, iar bunul furat a fost întors magazinului.

Mai mult, oamenii legii au mai găsit la moldovean și un obiect special creat dintr-un magnet pe care acesta îl folosea pentru a deschide ușile încuiate pentru a trece fără a porni alarma.


Citește mai departe

Diaspora

Tânăr cu dublă cetăţenie căutat de autorităţile din Germania, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova căutat de autorităţile din Germania pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii private.

Publicat

În ziua de 28 iulie  a.c, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa / I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar înmatriculat în R.Moldova, cu destinaţia Spania, P.I., cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 27 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele tânărului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare, de către autorităţile din Germania, la data de 01.07.2020, tânărul fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii private (a sustras bunuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro) pe teritoriul Germaniei.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii