Rețele de socializare

Moldova

Caz de contrabandă cu mărfuri de la piața „KM 7”

În cadrul urmăririi penale, desfășurate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Serviciului Vamal, au fost depistate și ridicate mărfuri de contrabandă în valoare de peste 1 700 000 lei.

Publicat

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire de comitere a infracțiunii prevăzute de art. 46, 248 alin. (5) lit. b) și d) din Codul penal („Contrabanda în proporții deosebit de mari, săvârșită de un grup criminal organizat”) a 8 membri ai grupării criminale specializate în transportarea mărfurilor de larg consum provenite de la „Piața KM 7” de lângă or. Odesa, Ucraina și introduse în mod fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova prin segmentul transnistrean. 

Trei dintre inculpați, inclusiv capul grupării numit „Sașa Țiganul”, se află în arest preventiv, iar în privința celorlalți au fost aplicate măsuri preventive de alternativă.

În cadrul urmăririi penale, desfășurate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Serviciului Vamal, au fost depistate și ridicate mărfuri de contrabandă în valoare de peste 1 700 000 lei.


În caz de condamnare, inculpații riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.
În continuare, sunt întreprinse eforturi comune în vederea combaterii fenomenului legat de contrabanda cu mărfuri provenite de la „Piața KM 7” din preajma or. Odesa, Ucraina.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale


Moldova

Șantajatori deghizați în polițiști: Doi indivizi au estorcat de la un tânăr mii de lei și euro

Se dădeau drept polițiști și-l șantajau pe un tânăr cu dosare penale. Doi bărbați au fost reținuți, bănuiți de estorcare de bani.

Publicat

Totul s-a aflat după ce la poliție s-a adresat victima, un chișinăuian de 30 de ani, care a relatat că pe tot parcursul lunii februarie a fost șantajat de doi indivizi.

Suspecții au 35 și 45 de ani, și se dădeau angajați ai organelor de forță. Astfel, sub pretextul că ar putea iniția dosare penale împotriva victimei și l-ar putea priva de libertate, i-au cerut 4 000 de euro și 40 600 de lei. În urma acțiunilor întreprinse de polițiști, suspecți au fost reținuți și conduși la inspectorat.

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, oamenii legii au depistat mai multe probe ce ar demonstra implicarea suspecților.


Ambii bănuiți au fost arestați pentru 30 de zile, iar conform legii, dacă vor fi recunoscuți vinovați de șantaj, riscă închisoare pe un termen de la 7 la 10 ani.

echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un șofer drogat a fost reținut în timp ce conducea mașina, în capitală. Testul a arătat pozitiv la marijuana

Un șofer drogat a fost reținut de inspectorii de patrulare în timp ce conducea mașina, în capitală.

Publicat

Totul s-a petrecut în seara zilei de 16 aprilie, pe strada Nicolae Testemițeanu, din cartierul Telecentru. Patrula de poliție ce monitoriza circulația rutieră în zonă, au observat un automobil ce se deplasa haotic.

Oamenii legii au stopat șoferul în vârstă de 22 de ani, care în timpul discuțiilor ar fi avut un comportament straniu, specific consumatorilor de droguri.

Ulterior, conducătorul auto a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie, unde a fost testat la prezența de substanțe narcotice în organism. Rezultatul expertizei a demonstrat că șoferul era drogat cu marijuana.


Mașina a fost transportată la parcarea specială, iar investigațiile continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

„Afacere” de familie: Un cuplu împreună cu o amică, suspectați că vindeau droguri în întreaga țară

 Afacere de familie. Un cuplu, dar și o amică de-a lor au fost reținuți de poliție, suspectați că vindeau droguri sintetice în întreaga țară.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, toți trei suspecți locuiesc în capitală și au 20, 22 și respectiv 35 de ani. Aceștia plasau drogurile sintetice de tip PVP, în vânzare în întreaga țară, prin intermediul aplicației Telegram. Clienții le transferau vânzătorilor bani prin intermediul terminalelor publice de plată, iar în schimb primeau fotografii cu locul unde sunt ascunse narcoticele.

Potrivit datelor preliminare, soția avea rolul de gestionare a aplicației Telegram, iar bărbatul și a doua femeie livrau drogurile în ascunzișuri.

În urma perchezițiilor au fost depistate droguri în valoare de 100.000 de lei, dar și cântare electronice pentru porționarea narcoticelor, accesorii pentru ambalarea și consumul de droguri, bani proveniți din afacerea ilegală, dar și telefoane mobile folosite la vânzarea drogurilor.


Oamenii legii menționează că în prezent, bărbatul este cercetat și într-un alt dosar pentru trafic de droguri, gestionat de procurorii sectorului Buiucani.

În prezent, bărbatul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la fel ca și prietena de familie. Soția lui este cercetată în libertate.

Investigațiile continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii